Mikrovlnka a glutamát mají u nás vstup zakázán

banh—mi—ba Blog Leave a Comment

banh–mi–ba si zakládá na otevřenosti a tak se s vámi chceme podělit o naše recepty. Velkou část ingrediencí i samotnou přípravu pokrmů mohou zákazníci často vidět přímo na živo. Křupavá bageta, čistota v kuchyni a čerstvé suroviny – to jsou hlavní zásady, kterých se držíme.

Jistě jste si všimli, že na bylinkách tu opravdu nešetříme. V nudlích najdete čerstvé výhonky mungo, které jsou velmi prospěšné pro náš organismus. Obsahují vitaminy, bílkoviny, minerály a spoustu dalších blahodárných látek. Nejen díky nim je vietnamská kuchyně známá jako velmi zdravá.

V každé bagetě najdete koriandr (vietnamsky rau mùi), pokud si nevyžádáte jinak. Používá se od listů až po kořínky a přidává se i do dalších pokrmů, které máme v nabídce. Má výraznou specifickou vůni i chuť. Ovšem některým citlivějším strávníkům může jeho příliš výrazná vůně vadit.

Další bylinkou, kterou zdobíme naše jídla, je klasnatka brvitá (rau kinh giới). Připomíná českou kopřivu, ale rozhodně vás nepoštípe, takže se není čeho bát. Naopak, má velmi příjemnou svěží vůni i chuť podobnou české meduňce lékařské. Navíc podporuje trávení.

Zajímavou vietnamskou bylinkou je i perila křovitá (rau tía tô). Vypadá jako klasnatka, její listy jsou z jedné strany fialové a z druhé zelené. Má pronikavou, svěží, lehce kořeněnou chuť a specifickou jemnou vůni, vzdáleně připomínající citronovou trávu.

Chilli omáčka od banh–mi–ba rozhodně není obyčejná Sriracha, kterou uvidíte v téměř každém vietnamském bistru. Na začátku ji připravoval každý večer po šichtě sám spolumajitel Hung a mezitím jeho bratr chystaldomácí paštiku z vepřových jater.

Dnes své tajné formule na báječné přísady již odtajnili svým zaměstnancům, kteří vše připravují na místě sami. Kluci už jenom kontrolují, že je vše čerstvé a poctivě zpracované. Proto taky nikdy neuvidíte v banh–mi–ba mikrovlnnou troubu nebo glutamát.

– Vývar do tradiční vietnamské polévky Phở je poctivý a bez chemických dochucovadel. Vaří se tak dlouho, než získá příjemně nasládlou chuť po mase a kostech. Jen bagety na lehko dopečeme v troubě, abyste je měli teplé a křupavé.

Máte-li rádi krevety, určitě vás nezklame miến gà tôm neboli skleněné nudle s kuřecím masem a krevetami. Ty naše se vám mezi nudlemi jen tak neztratí. Kupujeme jedině Black tiger, které patří mezi ty největší a nejkvalitnější.

Snažíme se o to, aby bylo naše maso vždy krásně měkké, a proto spoléháme na svého řezníka, od kterého kupujeme rumpsteak – pro nás nejlepší hovězí maso. Sami totiž jíme to, co prodáváme.

Tak co, ještě se bojíte, co to do těch baget a nudlí vůbec dáváme?

Dobrou chuť!

pošli to dál

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *